Gred : KP19
Kumpulan : Sokongan
Kem./Jab. : Jabatan Perdana Menteri
Jadual Gaji :

P1T1 RM1147.08 - P1T20 RM2295.05
P2T1 RM1198.51 - P2T20 RM2411.63
P3T1 RM1251.45 - P3T20 RM2532.55

Syarat Lantikan Jawatan Pegawai Perhubungan Preman:

i) Penilaian Menengah Rendah / Sijil Rendah Pelajaran yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan serta lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu
pada peringkat peperiksaan tersebut dan mempunyai pengalaman
dalam bidang berkaitan; atau

ii) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
oleh kerajaan serta lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus
Ujian Lisan) pada peringkat peperiksaan tersebut dan mempunyai
dan mempunyai pengalaman dalam bidang berkaitan; atau

iii) Bekas anggota polis atau tentera yang sekurang-kurangnya berpangkat
Koperal atau Sarjan dan mempunyai pengalaman dalam bidang berkaitan.

Deskripsi Tugas Jawatan Pegawai Perhubungan Preman

Bertanggungjawab menjalankan tugas-tugas perisikan seperti taktikal, strategik, gerak saraf, risik balas dan keselamatan dan peperangan elektronik (PE)

19 comments

  1. awielizashop // January 9, 2013 at 10:42 PM  

    boleh email saya awieliza_4ever@yahoo.com.my atau hubungi 0196234234,,, saya amat berminat

  2. Anonymous // July 20, 2014 at 10:36 AM  

    Sy brminat menjadi perisikan, hubungi sy 0139896032

  3. MOHD AKMAL JAILANI // July 23, 2014 at 10:48 PM  

    saya mendapat surat tawaran dari SPA mengenai Jawatan Pegawai Perhubungan Preman, yang jadi masalah sijil spm saya gagal yang ader hanya PMR dan Sijil Diploma Kemahiran Malaysia.. Pihak SPA suruh saya mengambil semula SPM untuk jawatan tersebut.. Persoalannya saya ader tengok jawatan tu PMR pun layak tp mengapa saya x layak?? boleh bagi pencerahan??

  4. ayud villa // October 27, 2014 at 9:40 PM  

    mcm mana nk apply.. ayudzzz@gmail.com

  5. Wan Atok // November 7, 2014 at 11:50 PM  

    Sangat meminati bidang ini (0133077987)syazwan

  6. Lone Wolve // May 21, 2015 at 1:38 AM  

    sy brminat dgn jawatannie jdi sila hubungi sy di 0125967756

  7. Interviewer // May 30, 2015 at 12:06 PM  

    Tahniah Lone Wolve anda telah berjaya.Sila lapor diri pada 1 Jun 2015. Terima kasih.

  8. ahsia basil // August 14, 2015 at 4:52 PM  

    saya berminat dengan jawatab ni.sila hubungi saya di talian 01115009235.terima kasih.

  9. Lopper_ Lop // August 23, 2015 at 12:33 AM  

    Saya memang berminat dengan jawatan ni (Hakimi)-0172056358 / lopperlop21@gmail.com ..tq

  10. Mona Juffri // August 28, 2015 at 1:52 AM  

    Saya berminat...hubungi saya(monaliza)-0173240466

  11. Ahmad Fitri Afit // October 21, 2015 at 8:02 AM  

    sya amat berminat dengan jawatan tersebut..hubungi sya 01124203967

  12. Wan Husainin Wan Hassan // November 10, 2015 at 5:17 AM  

    Macam mana nak memohon? Saya try cari di JPA takder pun. Anyway, saya anggota tentera dan tahun depan akan mula menjalani peralihan untuk pencen setelah berkhidmat hampir 21 tahun. Boleh berikan maklumat terkini kepada saya. 0123369190..terima kasih

  13. Wan Husainin Wan Hassan // November 10, 2015 at 5:17 AM  

    Macam mana nak memohon? Saya try cari di JPA takder pun. Anyway, saya anggota tentera dan tahun depan akan mula menjalani peralihan untuk pencen setelah berkhidmat hampir 21 tahun. Boleh berikan maklumat terkini kepada saya. 0123369190..terima kasih

  14. mattrayzphoto // December 16, 2015 at 8:37 AM  

    SALAM..
    SAYA BERMINAT BAGAIMANA DENGAN PERMOHONAN...
    0175931519
    dino_osgood@yahoo.com

  15. Unknown // April 9, 2016 at 11:59 AM  

    Saya bekas anggota polis... saya berminat dengan tawaran ni... 018-3548477
    noorlenawatie@gmail.com

  16. Unknown // April 9, 2016 at 11:59 AM  

    Saya bekas anggota polis... saya berminat dengan tawaran ni... 018-3548477
    noorlenawatie@gmail.com

  17. Zaidi Zainol // April 27, 2016 at 9:33 AM  

    Saya bekas anggota tentera menamatkan perkhikmatan 13 tahunsaya amat berminat bahagian perisikan ini macamana cara nak aply.saya menamatkan perkhikmatan pada 27 disember 2015 no hp saya 0137250836

  18. Zaidi Zainol // April 27, 2016 at 9:35 AM  

    Saya bekas anggota tentera menamatkan perkhikmatan 13 tahunsaya amat berminat bahagian perisikan ini macamana cara nak aply.saya menamatkan perkhikmatan pada 27 disember 2015 no hp saya 0137250836

  19. PENGGAL KEPALA ZIONIST // June 8, 2017 at 7:32 AM  

    M.I.O 007 M.I YESSSS.
    YG BEST KERJA NI,GUNA ALATAN E.W TACTICAL TERKINI.THERMA BINO,SUBSONIC SNIPER MENGIKUT 'FIELDS' AREA TERTENTU...

diskripsi tugas dirujuk kepada laman web SPA